top of page

TOEN EN NU

Engineering Sas van Gent werd opgericht in 1913, destijds onder de naam A. Snelleman bv. Toentertijd bevond het bedrijf zich aan het Gent-Terneuzenkanaal, vlakbij Westdorpe, maar vanwege een uitbreiding van het kanaal moest het bedrijf in 1963 verhuizen naar een nieuwe locatie. Het pand van een voormalige tapijtfabriek, gelegen aan de Leepstraat en de Vier-Ambachtenstraat in Sas van Gent, werd in gebruik genomen. In de tussentijd werd het bedrijf overgenomen door de zoon, J. Snelleman.
Per 1 oktober 1988 werd Dhr. P. A. Hoornaert eigenaar en kreeg het bedrijf de naam Machinefabriek Sas van Gent. In die tijd telde het bedrijf slechts een tiental werknemers, maar na de overname groeide de machinefabriek snel.

Al in 1990 was er behoefte aan uitbreiding. De fabriek was echter in de loop der jaren volledig omgeven door huizen. Het betekende dat een nieuwe verhuizing, naar de Nijverheidsstraat, noodzakelijk was. Na de bouw van een nieuw pand, kon eind 1992 verhuisd worden.

In 1997 hebben Machinefabriek Sas van Gent bv en Scheepswerf de Schroef, uit het nabijgelegen Sluiskil, hun verspaningscapaciteit samengebracht. Het resultaat is Verspaning Sas van Gent bv, eveneens gevestigd aan de Nijverheidsstraat.

In 2017 zijn Machinefabriek Sas van Gent en Verspaning Sas van Gent overgedragen aan de Hoornaert group. Na de overdracht is de naam van Machinefabriek Sas van Gent veranderd naar de huidige naam: Engineering Sas van Gent. 

Team
bottom of page